Foobar Linux

Foobar Linux on Foobar Oy:n viimeistelemä Linux-käyttöjärjestelmä, joka perustuu johtavan yritys-Linux jakelun GPL-lisenssin alaisena julkaistuun lähdekoodiin. Tämän vahvan perustan päälle on lisätty tietoturvaa ja käytettävyyttä parantavia ohjelmistoja. Järjestelmässä on pyritty helposti ylläpidettävään kokonaisuuteen.

Olemme rakentaneet oman Linux-jakelun pystyäksemme tarjoamaan asiakkaillemme parempaa palvelua. Koska koko järjestelmä on hallussamme, voimme tarvittaessa korjata ohjelmistovirheitä, joita alkuperäinen jakelu ei jostain syystä korjaa.

Erikoisominaisuuksia

Foobar Linux on erityisen vahva tietoturvassa ollen ensimmäinen Linux-jakelu, joka sisältää Libreswan IPsec VPN ohjelmiston. Libreswan on markkinoiden yhteensopivimpia VPN-ohjelmistoja.

Linuxin ydin sisältää monipuolisen palomuurin, Netfilterin. Käytämme palomuurin hallintaan Shoreline Firewall (Shorewall) -ohjelmistoa, joka tekee monimutkaisenkin palomuurin hallinnan mahdolliseksi.

Mukana tulevat ohjelmistot mahdollistavat korkean käytettävyyden saavuttamisen ja kuorman jakamisen. Suurimmatkin palvelinklusterit on mahdollista toteuttaa mukana tulevilla ohjelmilla.